Strona 1 z 3 12 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 29

W±tek: Wied¼min

Przyjaciel
    Do³±czy³
    Sat Jan 2007
    Przegl±da
    Reymonta 22.

Wied¼min

D³ugoletnie oczekiwanie dobieg³o koñca! Dzi¶ o pó³nocy mia³a miejsce premiera Wied¼mina - najwiêkszej i najbardziej oczekiwanej polskiej gry komputerowej w historii!

Wied¼min od pocz±tku planowany by³ jako gra, która przeniesie polski przemys³ rozrywkowy na poziom ¶wiatowy. Wszystko zosta³o podporz±dkowane temu celowi - od bud¿etu (ponad 20 mln z³otych), przez liczebno¶æ zespo³u developerskiego (70 osób + ok. 200 wspó³pracowników), pomoc nominowanego do oscara Tomasza Bagiñskiego (który stworzy³ intro i outro gry), a¿ po nak³ad - 100 tys. w Polsce i 700 tys. na ca³ym ¶wiecie.

W efekcie powsta³a gra przewy¿szaj±ca skal± wiêkszo¶æ polskich produkcji filmowych, takich jak np. "Pan Tadeusz". Rozmach gry zdecydowanie przekracza to co osi±gnê³o rodzime kino. Poza tym, Wied¼min jest niecierpliwie oczekiwany nie tylko w ca³ej Europie ale równie¿ w Stanach Zjednoczonych, Rosji i dalekiej Azji.

"Jeste¶my szczê¶liwi, ¿e efekt naszej ciê¿kiej pracy móg³ w koñcu ujrzeæ ¶wiat³o dzienne. W³o¿yli¶my w Wied¼mina nasze serca i s±dzimy, ¿e gra oka¿e siê wielk± i bardzo pozytywn± niespodziank± dla fanów RPG na ca³ym ¶wiecie" - powiedzia³ Micha³ Kiciñski, Joint CEO CD Projekt. "Pierwsze opinie graczy i mediów jasno wskazuj± na to, ¿e uda³o nam siê osi±gn±æ cel".

I chyba ju¿ teraz mo¿na napisaæ, ¿e ten wysi³ek i determinacja op³aci³y siê! Pierwsze recenzje gry s± niezwykle pochlebne i to zarówno ze strony rodzimych mediów, jak i dziennikarzy zagranicznych. O tym, czy obietnice twórców gry zosta³y spe³nione, a Wied¼min zawojuje nie tylko Polskê ale i ¶wiat, mo¿e siê ju¿ teraz przekonaæ ka¿dy, siadaj±c przed komputerem.

Gra komputerowa Wied¼min zosta³a stworzona przez rodzime studio CD Projekt RED w oparciu o prozê Andrzeja Sapkowskiego. Wydaniu gry towarzyszy³o wiele dodatkowych wydarzeñ. Pojawi³a siê m.in. niezale¿na od gry p³yta muzyk± inspirowan± Wied¼minem i ¶wiatem wykreowanym Przez Andrzeja Sapkowskiego (w jej nagraniu wziêli udzia³ arty¶ci tacy jak Vader, Rootwater, czy Habakuk), gra na telefony komórkowe, gra karciana, limitowana seria telefonów Samsung, ko¶ci do gry, wznowienie komiksu Bogus³awa Polcha i Andrzeja Parowskiego. W przygotowaniu nowy komiks autorstwa Przemys³awa Tru¶ciñskiego, oraz gra flashowa. Od kilku dni w sieci Multikino przed wybranymi filmami mo¿na równie¿ ogl±daæ film Tomasza Bagiñskiego pt. Wied¼min - stanowi±cy jednocze¶nie intro gry.

Wiêcej informacji o grze na www.thewitcher.com
    Wi±¿e z t± gr± spore nadzieje..

Przyjaciel
    Do³±czy³
    Mon Dec 2006
    Przegl±da
    ...
    Ja czekam na NFS . Wiele gier przez recenzje i opisy, zapowiada³o sie fajnie... A wyszlo lipnie. Poczekajcie na kometarz osoby ktora w nia zagra³a.

Przyjaciel
    Do³±czy³
    Sat Jan 2007
    Przegl±da
    Reymonta 22.
    Andri, ja mam t± gre, brat kupi³ w dniu premiery, jest 10x lepsza od wszelkich Gothiców, Morrowindów i innych gier tego typu.. ;D

Przyjaciel
    Do³±czy³
    Thu Mar 2007
    Przegl±da
    braæ towar ??
    no msuze ja pozyczyc od kumpla i oblukam
    .

Przyjaciel
    Do³±czy³
    Sat Jan 2007
    Przegl±da
    Reymonta 22.
    Heh, Mój brat gra nonstop, i nie moge sie na kompa wbiæ :P ale klimat zajebi***, nie ma 2 takiej gry, lepsza 10x od wszelkich Gothiców, Morrowindów, Neverwinterów etc.
    Tam takie teksty lec±, a walka wygl±da lepiej ni¿ w Prince of Persia, do tego Fabu³a rodem z Gothic 1..

Najlepsza gra cRPG jaka kolwiek powsta³a - takie moje zdanie.

Przyjaciel
    Do³±czy³
    Thu Mar 2007
    Przegl±da
    braæ towar ??
    jak tak mowisz to jutro ide do kumpla albo nawet dzis
    ty to otworz stronke internetowa z recenzjami demkami itp.
    .

Senior Member
    Do³±czy³
    Thu Nov 2007
    Przegl±da
    wroclaw
    Mnie ta gra strasznie rozczarowala. Tyle zapowiedzi a tu kolejny badziew. Straszne. Ale to tylko moje skromne zdanie. Jak dla mnie gra do kosza!

Przyjaciel
    Do³±czy³
    Sat Jan 2007
    Przegl±da
    Reymonta 22.
    Cytat Zamieszczone przez polska753
    Mnie ta gra strasznie rozczarowala. Tyle zapowiedzi a tu kolejny badziew. Straszne. Ale to tylko moje skromne zdanie. Jak dla mnie gra do kosza!
    Heh, ka¿dy ma swoje zdanie, mnie do 2 rozdzia³u sie ¶rednio spodoba³a, ale od 2 rozdzia³u powsta³a najlepsza fabu³a w histori gier, nawet lepsza ni¿ w Gothic 1, czy NWN2...

P.S. przeszed³e¶ ca³± grê, czy oceniasz j± na podstawie godziny grania?
    P.S.2 skoro gra jest do kosza to czemu przez miesi±c sprzeda³o siê 700tys. egzemplarzy? (wynik lepszy ni¿ G3)

Senior Member
    Do³±czy³
    Thu Nov 2007
    Przegl±da
    wroclaw
    Eragon wiesz :P ka¿dy ma swoje zdanie :P a no i w gierke gra³em jakis tydzien:P

Przyjaciel
    Do³±czy³
    Thu Mar 2007
    Przegl±da
    braæ towar ??
    jutro daje qmplowi p³ytê i pojutrze wied¼min ;]
    .

Strona 1 z 3 12 ... OstatniOstatni

Podobne w±tki

1. Wied¼min
    Przez Encore w dziale Gry
    Odpowiedzi: 2